dimecres, 25 de febrer del 2015

Llibre recomanat: EL MÓN NO ÉS CAP JOGUINA.

L’autor fa una sèrie de reflexions entorn a qüestions d’educació relacionades amb els problemes de la societat. En petits capítols es dóna una visió sobre aspectes com l’educació dels més petits i la formació dels ciutadans, la moda i la televisió, les relacions familiars i l’educació per al medi ambient, així com l’autoritat dels adults i la funció de l’escola. En les seves paraules es pot trobar des d’un eco a les pròpies preocupacions fins a eines de reflexió i pistes per a l’acció. Tot això amb un principi fonamental que avui dia és més necessari que mai: no s’ha de reduir el món a un joc, a una pantalla o a un objecte de desig, sinó aprendre a viure en ell tots junts i procurar que duri més que nosaltres.
Un llibre de fàcil lectura. Els seus petits capítols van ser publicats a la premsa francesa i no deixen de ser reflexions lúcides sobre aspectes educatius que atenyen a mestres, pares i mares i educadors en general.

Philippe Meirieu és possiblement un dels autors pedagògics més interessants del moment. La seva obra és extensa:Referències per un món sense referències, Frankenstein educador (possiblement la seva millor obra), Los deberes en casa, Aprender sí, pero como, En la escuela hoy…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...