dimecres, 18 de febrer del 2015

Llibre recomanat: ENSEÑAR A CONVIVIR NO ES TAN DIFÍCIL

Perquè els  nens es vagin fent persones cal ensenyar-los a conviure, sense   agressivitat   i   sense manipulacions. És una qüestió de paciència més que de ciència. Es necessita fermesa i seguretat i no vacil·lar. És una qüestió d'amor i alegria. Cal ensenyar-los a pensar, a desenvolupar un judici moral pràctic, a adquirir habilitats socials, conèixer les pròpies emocions, saber-se controlar i motivar-se. 
Manuel Segura ens explica les principals avenços educatius dels últims anys: els programes per ensenyar a pensar i desenvolupar la intel·ligència; els mètodes per facilitat el creixement personal i desenvolupar la intel·ligència; els mètodes per facilitar el creixement moral i les propostes d'educació emocional  tot això per arribar a les habilitats socials, enteses com una relació interpersonal assertiva, és a dir justa i eficaç.
Manuel Segura ens ho il·lustra amb anècdotes  que demostren que el que ens diu el llibre ha estat viscut per l'autor i no ha estat una obra elaborada només en una biblioteca o en un despatx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...