dimarts, 22 de setembre del 2015

Bons motius per fer somriure al teu fill/a.

Quan ens trobem francament bé els somriures vénen per si sols, com una cosa natural; són un signe extern de com ens trobem. Però i si ens forcéssim a somriure, ens sentiríem igual de bé?       

Somriure ens pot fer aixecar l'ànim  

Els científics han descobert que el fet de somriure a propòsit (és a dir, de fingir un somriure de forma voluntària) pot ajudar a que la gent se senti millor. Somriure a propòsit modifica la nostra química cerebral. Per això, pot ser de gran ajuda per a les persones que estiguin deprimides i/o ansioses. Però, com podem somriure quan no ens ve de gust fer-ho?          

Fingim-ho fins que ho aconseguim   

El llenguatge del nostre cos pot influir sobre les nostres emocions. La gent que adopta de manera intencionada una determinada expressió facial acabava sentint l'emoció associada a aquesta expressió.
El somriure simulat ens ajuda a sentir-nos millor, i el fet de sentir-nos millor ens ajuda a aconseguir que els nostres somriures fingit esdevinguin somriures autèntics.              
Una sonrisa verdadera y auténtica recibe el nombre de “sonrisa de Duchenne” e implica movilizar todos los músculos de la cara, incluyendo las “líneas de la risa” que tenemos alrededor de los ojos. Es importante hacer participar a todos estos músculos, incluso en una sonrisa simulada. Si sonríes a propósito para levantarte el ánimo, deberás sonreír hasta que se te eleven los pómulos y notes que se te arrugan las líneas de la risa. 

Les conductes de somriure i de riure redueixen l'estrès 

La conducta de somriure relaxa els músculs fàcils i tranquil·litza el sistema nerviós. I la conducta de riure envia més oxigen al cervell. I això desencadena la secreció d'unes substàncies químiques cerebrals anomenades endorfines. Aquestes substàncies químiques ens ajuden a sentir-nos bé, a adoptar una actitud positiva. Riure pot fer que baixi la tensió arterial, alleujar l'estrès i aixecar l'ànim.                                   

Els somriures ens ajuden a establir vincles 

Igual que els somriures falsos o simulats, les rialles simulades s'acaben convertint en espontànies i reals i, a més, són contagioses.
Degut a que els riures i els somriures són contagiosos, ajuden a persones de qualsevol edat a establir vincles. Somriure implica enviar un senyal d'amistat que sol comportar que el receptor torni el somriure. Per això, una important finalitat de somriure pot ser la de crear vincles socials.
Els científics han descobert que ens connectem corporalment quan compartim un somriure o una altra emoció positiva amb una altra persona. Les nostres respiracions i les nostres freqüències cardíaques es sincronitzen, el que aporta grans avantatges a la nostra salut i al nostre benestar.
Després de llegir i aprendre que el somriure és una font de vitalitat, felicitat i salut, a què esperes a compartir un somriure amb el teu fill?
Font: Hospital Sant Joan de Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...