dimarts, 15 de setembre del 2015

Tornada a l'escola 2015 - 2016

Benvingudes i benvinguts al nou curs escolar 2015/2016. 
Començar un nou curs necessita una nova adaptació. La situació pot resultar familiar però és necessari anar fent un acompanyament gradual al canvi tant física com sentimentalment.
Facilitem a continuació algunes claus que faran més fàcil aquesta transició.

Per als més petits:

  • És recomanable portar-los a visitar l'escola abans del primer dia, i explicar-los-hi mica en mica què es trobaran quan comencin les classes.
  • No cal sobreprotegir als més petits (ni perdre el vincle), ja que els pot provocar una pèrdua d'autonomia i confiança en sí mateixos.
  • Els pares han de transmetre alegria i aproximar el canvi en positiu, de manera que encomanin als fills aquest estat emocional.

Per a nens de primària i secundària:

  • Cal fixar conjuntament un seguit d'objectius i avaluar-los cada trimestre.
  • És important que els pares transmetin als seus fills la cultura de l'aprenentatge per a que no percebin l'escola com una obligació.
  • És bo que els pares s'interessin i coneguin què fan els seus fills a classe, ja que els pares motivats generen fills compromesos amb l'aprenentatge.
  • És millor que els deures d'estiu es facin entre juliol i agost i no al setembre, per a que puguin començar el curs amb la ment més fresca.
  • Les primeres setmanes de setembre són ideals per ordenar l'habitació de cara al proper curs: guardar tot allò de l'any passat i comprar els llibres i el material escolar pel curs que està a punt de començar.

Consells vàlids per a tots els nens: 

  • Cal escollir una bona motxilla per evitar l'excés de pes, les males postures i el dolor de l'esquena. En aquest sentit, l'Observatori FAROS recomana la motxilla ergonòmica dissenyada conjuntament per l'empresa Miquel Rius i l'Hospital Sant Joan de Déu. En el següent vídeo podeu veure les seves característiques en més detall.
A banda d'aquests consells, cal tenir present que els professors també juguen un paper clau en l'adaptació del nen a la tornada a l'escola. Per tant, és important que els pares mantinguin una estreta relació amb els professors, sobretot els primers dies, per estar al corrent de com el nen s'està adaptant al nou curs i poder aplicar les mesures més convenients en cas de necessitat.
En definitiva, tant els pares i mares com el professorat són clau per garantir una òptima tornada al'escola, i recordem, aquesta comença dies abans del primer dia de classe.
Referència bibliogràfica: Ara Criatures 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...